Kaşık Pastası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşık PastasıNasıl olsa iftarı açtık Gönül rahatlığı ile yazabilirim Bu pasta çok hafif ve çok lezzetli olduğundan yedikçe yediriyor O yüzden de ismi kaşık pastası![]() Malzemeler - 1 Paket Kremşanti - 2 Paket kakaolu Petibör Bisküvi - Ceviz 2,5 su bardağı soğuk süt ile 1 paket kremşantiyi çırpıyoruz Hazır hale geldikten sonra diğer tarafta petibör bisküvileri ılık süt ile ıslatarak borcama diziyoruz üzerine kremşanti sürüyoruz 1 kat daha aynı şekilde bisküvileri ıslatıp kremşantinin üzerine dizip, ardından kremşanti sürüyoruz 2 katta arasına ceviz ekleyip, tekrar aynı şekilde bisküvileri ıslatıp üzerine kremşantiyi sürüyoruz![]() Toplam 3 kat olacak En üste aşağıda yazılı sosu hazırlayıp dökülecek Sabah hazırlarsanız öğlen yada akşam rahatlıkla yiyebilirsiniz![]() Sosu İçin : 1 yumurta ile 2,5 yemek kaşığı şekeri çırpıyoruz Çırptıktan sonra eritilmiş yarım paket margarini ekleyip çırpıyoruz, 2 Yemek kaşığı Kakao ile 1 Paket Vanilyayı da ekleyince sosumuz hazırlanmış oluyor![]() Hepinize afiyet olsun Ben bu pastayı kızımın arkadaşları için yapmıştım Benim 40 yıllık kaşık pastamı çocuklar Esas bu pasta diyerekten ismini Esas Pasta olarak değiştirdiler İnşallah sizler ve çocuklarınızda beğenir
|
|
|
|