Kaşık Pastası |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşık PastasıNasıl olsa iftarı açtık Gönül rahatlığı ile yazabilirim Bu pasta çok hafif ve çok lezzetli olduğundan yedikçe yediriyor O yüzden de ismi kaşık pastası Malzemeler - 1 Paket Kremşanti - 2 Paket kakaolu Petibör Bisküvi - Ceviz 2,5 su bardağı soğuk süt ile 1 paket kremşantiyi çırpıyoruz Hazır hale geldikten sonra diğer tarafta petibör bisküvileri ılık süt ile ıslatarak borcama diziyoruz üzerine kremşanti sürüyoruz 1 kat daha aynı şekilde bisküvileri ıslatıp kremşantinin üzerine dizip, ardından kremşanti sürüyoruz 2 katta arasına ceviz ekleyip, tekrar aynı şekilde bisküvileri ıslatıp üzerine kremşantiyi sürüyoruz Toplam 3 kat olacak En üste aşağıda yazılı sosu hazırlayıp dökülecek Sabah hazırlarsanız öğlen yada akşam rahatlıkla yiyebilirsiniz Sosu İçin : 1 yumurta ile 2,5 yemek kaşığı şekeri çırpıyoruz Çırptıktan sonra eritilmiş yarım paket margarini ekleyip çırpıyoruz, 2 Yemek kaşığı Kakao ile 1 Paket Vanilyayı da ekleyince sosumuz hazırlanmış oluyor Hepinize afiyet olsun Ben bu pastayı kızımın arkadaşları için yapmıştım Benim 40 yıllık kaşık pastamı çocuklar Esas bu pasta diyerekten ismini Esas Pasta olarak değiştirdiler İnşallah sizler ve çocuklarınızda beğenir |
|