Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaşık, pastası

Kaşık Pastası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaşık Pastası

Nasıl olsa iftarı açtık Gönül rahatlığı ile yazabilirim

Bu pasta çok hafif ve çok lezzetli olduğundan yedikçe yediriyor O yüzden de ismi kaşık pastası

Malzemeler
- 1 Paket Kremşanti
- 2 Paket kakaolu Petibör Bisküvi
- Ceviz

2,5 su bardağı soğuk süt ile 1 paket kremşantiyi çırpıyoruz Hazır hale geldikten sonra diğer tarafta petibör bisküvileri ılık süt ile ıslatarak borcama diziyoruz üzerine kremşanti sürüyoruz 1 kat daha aynı şekilde bisküvileri ıslatıp kremşantinin üzerine dizip, ardından kremşanti sürüyoruz
2 katta arasına ceviz ekleyip, tekrar aynı şekilde bisküvileri ıslatıp üzerine kremşantiyi sürüyoruz
Toplam 3 kat olacak En üste aşağıda yazılı sosu hazırlayıp dökülecek Sabah hazırlarsanız öğlen yada akşam rahatlıkla yiyebilirsiniz

Sosu İçin : 1 yumurta ile 2,5 yemek kaşığı şekeri çırpıyoruz Çırptıktan sonra eritilmiş yarım paket margarini ekleyip çırpıyoruz, 2 Yemek kaşığı Kakao ile 1 Paket Vanilyayı da ekleyince sosumuz hazırlanmış oluyor

Hepinize afiyet olsun Ben bu pastayı kızımın arkadaşları için yapmıştım Benim 40 yıllık kaşık pastamı çocuklar Esas bu pasta diyerekten ismini Esas Pasta olarak değiştirdiler İnşallah sizler ve çocuklarınızda beğenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com