Elmalı Parfe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı ParfeElmalı parfe ![]() Malzemeler 3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma 1 Çay Bardağı (75 gr ) Şeker3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu 3 Yemek Kaşığı Su 1 Çay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz 1 Adet Limon'un (ince rendelenmiş) Kabuğu 1 Paket Sade Krem Şanti 1 Su Bardağı (200 ml ) Süt8-10 Adet Kedi Dili Bisküvi ![]() Yapılışı Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin Kararmasına izin vermeden şeker limon suyu mısır unu ve su ile birlikte orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin 1 Su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın Krem şantinin içine ceviz limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı koyun iyice karıştırın Kedi dili bisküvilerini süte batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin Üzerine şantili karışımın yarısını yayın Bir sıra daha yine süte batırarak ıslattığınız kedi dillerini dizin Üzerine kalan şantili karışımı yayın Üzerini örterek 1 saat kadar buzdolabında bekletin daha sonra derin dondurucuya kaldırın En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra istediğiniz zaman servis yapın![]()
|
|
|
|