Elmali Cevizli Tart (Baklava Yufkasi) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali Cevizli Tart (Baklava Yufkasi) TarifiELMALI CEVİZLİ TART (BAKLAVA YUFKASI) TARİFİ Malzemeler 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 3 adet yeşil elma 10 adet baklava yufkası 40 gr tereyağ 1 çay bardağı pudra şekeri (üzeri için) Yapılışı Fırını 180 dereceye ayarlayın 35-11 cm’lik tart kalıbını yağlayın Cevizleri 5 dakika fırında pişirin Soğuyunca küçük parçalara ayırın Tereyağı, şeker, limon, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurtayı mikser ile çırpın Un ile cevizi ekleyin Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın 10 yufkayı kalıba üst üste yayın Hazırladığınız cevizli karışımı üzerine yayın Elma dilimlerini dizin Yufkanın sarkan kenarlarını üzerine kapatın Eritilmiş tereyağını fırça ile üzerine sürün 45 dakika fırında işirin Üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın
|
|
|
|