Aşureli Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşureli Tart TarifiAşureli Tart Tarifi Malzemeler
Aşureli Tart Yapılışı DERİN bir kaba tereyağı, yoğurt, pudraşekeri ve tuz koyup karıştırın Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin Tart kalıbını iyice yağlayın Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (poşetin tamamını 3 5 su bardağı süte ilave edin Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın) Soğumaya bırakın Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın Dondurma ile birlikte servis yapın
|
|
|
|