Peynirli Ve Domatesli Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Ve Domatesli Tart3 milföy hamuru 180 gr rendelenmiş kaşar peyniri 3 domates 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber üzeri için Kıyılmış maydanoz Peynirli ve domatesli tart hazırlanışı Peynirli ve domatesli tart: Domatesleri yıkayıp 1 cm kalınlığında dilimleyin Geniş bir kasede zeytinyağı, tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın Dilimlenmiş domatesleri ekleyip iyice karıştırın ve üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin Milföy hamurlarını yumuşaması için oda ısısında 15 dakika bekletin Hamurları yan yana dizip merdane ile üzerinden geçerek birleşmelerini sağlayın Kenarlardan 1,5-2 cm lik boşluk bırakıp iç kısmına birçok yerinden çatalla delikler açın Kenarlardaki boşluğa dikkat ederek hamurun üzerine kaşarpeynirini yayın üzerine domates dilimlerini yerleştirip taze çekilmiş karabiber serpiştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın Peynirli ve domatesli tart artık hazır, afiyet olsun |
|