Limonlu Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu TartMalzemeler 1 su bardağı un 80 gr tereyağı 3 yemek kaşığı soğuk su 1,5 su bardağı toz şeker ¼ su bardağı mısır unu 1 su bardağı su Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 4 yumurtanın sarısı 30 gr tereyağı 10 dilim limon Yarım su bardağı toz şeker (ekstra) Yarım su bardağı su (ekstra) Hazırlanışı Unu eleyin Tereyağını ekleyin Parmak uçlarınızla 2-3 dakika karıştırarak birbirine yedirin Suyu ekleyip yoğurun Hamuru 23 cm’lik tart kalıbına yayın Üzerini örterek 30 dakika buzlabında soğutun Fırını 180 dereceye ayarlayın Hamurun üzerine yağlı kağıt serip üzerine fasulye veya nohut serpin 10 dakika pişirin Üzerindeki alarak 8 dakika daha pişirin Şeker, mısır unu ve suyu karıştırın Limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip kaynatın Kaynayınca çok az ılık su eklenerek çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip 1 dakika karıştırın Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve soğumaya bırakın Limonları dilimleyin Su ve ateşi orta ateşte eritin Kaynayınca limon dilimlerini içine atıp 1-2 dakika pişirin Limonları kağıt havlu üzerine alın Kremayı tart tabanına yayın Üzerine limon dilimlerini dizin ve 1 gece buzdolabında bekletin Buzdolabından çıkarıp 5 dakika sonra servis yapın |
|