Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incirli, kek, kuru, tarçınlı

Tarçınlı Ve Kuru İncirli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Ve Kuru İncirli Kek





3 yumurta
1 su bardağı süt
15 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı tarçın
35 su bardağı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı doğranmış kuru incir

Tarçınlı ve kuru incirli kek:
Geniş bir kapta toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpın Süt ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpmaya devam edin Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip iyice çırpın

Cevizleri ve incirleri ekleyip karıştırın Yağlanmış kek kalıbına hamuru aktarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırına 35 dakika pişirin Soğumaya bırakın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.