Kirazlı Cheesecake |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı CheesecakeTabanı için 20 adet kepekli bisküvi 50 gr tereyağı Yarım çay kaşığı tarçın Üzeri için 2 paket labne peyniri 1 çay bardağı süt 1 paket vanilya 90 gr beyaz çikolata Yarım paket jöle 1 su bardağı krema Süslemek için 250 gr kiraz 1 çay bardağı hazır çilek veya frambuaz sosu Kirazlı cheesecake : Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alıp bisküvi ve tarçını ilave edin Yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın Kalıbı hamur katılaşana kadar buzdolabında bekletin Beyaz çikolatayı ufak parçalara bölün Sütü bir kapta ısıtınÇikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın Ocaktan alıp jöle ve vanilyayı ekleyin ve jöle eriyene kadar karıştırın Labne peynirini çukur bir kaba alıp mikserle çırpın Kremayı azar azar ekleyip karıştırın Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın Peynirli harcı kek tabanının üzerine döküp buzlukta 3 saat bekletin Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin Kirazları yıkayıp iyice süzün Cheese cake’in üzerini süsleyip çilek sosunu gezdirin Servis yapın |
|