Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilek, kremalı, pay

Çilek Kremalı Pay

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilek Kremalı Pay





2 paket yulaflı bisküvi
150 gr margarin

Dolgusu için
250 gr çilek
300 ml krema
300 gr labne peyniri
3 yemek kaşığı pudra şeker
1 tatlı kaşığı toz jelatin
2 yemek kaşığı su

üzeri için
2 yemek kaşığı çilek sosu
çilek dilimleri
Nane

Çilek kremalı pay:
Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin Margarini eritip bisküvilere ekleyin ve iyice karıştırın Tart kalıbının içine streç film serin ve bisküvi karışımını kalıbın tabanına ve yanlarına doğru bastırarak yayın Buzdolabında bekletin Jelatini küçük bir kaseye alın üzerine su ilave edip bekletin Kremadan 3 yemek kaşığı kadar ayırın kalanını şeker ile birlikte katılaşıncaya kadar mikserle çırpın Peyniri ekleyip 2 dakika çırpın çilekleri blender’de ezerek püre haline getirin ve karışıma ekleyin Ayırdığınız kremayı bir cezvede ısıtın Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve karışıma ilave ederek mikserle çırpın Bisküvi tabanının içini çilekli krema ile doldurun çilek sosunu kaşıkla kremanın üzerine dökün ve gelişigüzel karıştırın En az 3 saat derin dondurucuda bekletin üzerini çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyin Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.