Hindistan Cevizi Kremalı Tartölet |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizi Kremalı Tartölet1 ölçü tart hamuru Krema için 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 yumurta 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı 50 gr rendelenmiş hindistan cevizi Üzeri için Rendelenmiş çikolata Hindistan cevizi kremalı tartölet: Tartölet kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını 180 derece fırında 25 dakika pişirin Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ve 40 gr hindistan cevizini ekleyip karıştırın Kremayı tartöletlerin içlerine paylaştırın Kremanın üzerine bolca hindistan cevizi serpin İri rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın |
|