Hurmalı Tartölet |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Tartölet1 ölçü tart hamuru Üzeri için 300 gr hurma 3 yemek kaşığı bal 1 çay kaşığı tarçın 50 gr iri kırılmış fındık 3~4 kuru kayısı Hurmalı tartölet: Tartölet kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin Üzerlerinde bulunan kuru baklişatları yağlı kağıtlarla birlikte alın Üst malzeme için hurmaların çekirdeklerini çıkarıp haşlayın Suyunu süzün ve püre olacak şekilde ezin Balı ve tarçını ekleyip iyice karıştırın İri kırılmış fındığı ilave edin Kayısıları ince çubuklar şeklinde kesin Hurma püresini tart hamurlarının içlerine paylaştırın Kayısılarla süsleyip servis yapın |
|