Çilek Reçelli Cheesecake |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Reçelli CheesecakeÇilek reçeli 15 paket yulaflı bisküvi 45 gr tereyağı 700 gr tuzsuz krem peynir 5 tatlı kaşığı mısır nişastası 3/4 su bardağı tozşeker 4 yumurta 3 yemek kaşığı tahin 4 yemek kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı susam yağı 100 ml krema Taze nane yaprakları Çilek reçelli cheesecake: Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda yada iki kat streç folyo arasına yerleştirip merdane yardımıyla ufalayıp kırıntı haline getirin Tereyağını eritin Büyük bir kase içinde ufalanmış bisküvilerle karıştırın Tabanı çıkabilen 22 cm çapında bir kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça kullanarak tereyağı ile yağlayın Bisküvi karışımını kek kalıbının tabanına aktarın ve bir bardağın altını kullanarak her tarafa eşit yüksekliğe gelecek şekilde bastırarak kalıbın zeminine yerleştirin Büyük bir kase içinde tuzsuz krem peynir, mısır nişastası ve şekeri mikserle çırpıp yoğun bir krema haline getirin Yumurtaları karışımın içine kırarak çırpmaya devam edin Çok fazla çırparsanız kekin üzeri fırında pişerken çatlayabilir Tahin, pekmez, susam yağı ve kremayı karışıma ilave edip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine dökün Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Fırının ısısını 90 dereceye düşürün ve düşük ısıda yaklaşık 60-70 dakika daha pişirip fırın içinde soğumaya bırakın Kalıptan çıkarınca buzdolabına alın Tatlının üzerini çilek reçelinin suyu ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın |
|