Antepfıstıklı Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Antepfıstıklı Tart150 gr un yarım paket vanilya 30 gr Şeker 70 gr tereyağı 1 limonun rendelenmiş kabuğu 2 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı su Üzeri için yarım litre süt 5 yumurtanın sarısı 40 gr un yarım yeşil limonun rendelenmiş kabuğu 100 gr ince çekilmiş antep fıstığı 5~6 yaprak ıspanak Süslemek için taze meyveler meyve sosu Antepfıstıklı Tart: Un,Şeker,rendelenmiş limon kabuğu vevanilyayı hamur yoğurma kabın da harmanlayın Küp şeklinde kesilmiş tereyağı,su ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip yoğurunHamurun üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında yarım saat bekletin Ispanağı yıkayıp kıyın ve haşlayınSuyunu süzüp püre haline getirinSütü ısıtın5 yumurtanın sarısı ile kristal şeker ayrı bir sos tenceresinde çırpma teliyle iyice çırpınUnu ekleyinPürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin Ocağın üzerine alıp kısık ateşte azar azar süt ilave ederek pişirinMuhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve ıspanak püresi ile çekilmiş antep fıstığını ekleyinKarıştırıp ılınmaya bırakın Hamuru ısıya dayanıklı tart kalıbına yayın ve pişme esnasın da çok fazla kabarmaması için çatalla (kalıbın tabanına değdirmeden) delinÜzerine antep fıstıklı karışımı dökün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirinFırından alıp soğumaya bırakınTaze meyveler ve meyve sosu ile süsleyip servis yapın |
|