Ballı Şeftalili Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Şeftalili TartHamuru için 15 su bardağı un Yarım su bardağı pudra şeker 1 tutam tuz 125 gr tereyağı 1 yumurtanın sarısı Kreması için 250 ml süt Yarım çay bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 2 yumurtanın sarısı 1 paket vanilya Üzeri için Süzme çiçek balı 3 şeftali File badem Ballı şeftalili tart: Bazı hamurişleri tarifleri fazlaca zaman ve emek ister Bu da onlardan biri Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açıp yağladığınız tart kalıbına yerleştirin Üzerine yağlı kağıt serin Ağırlık yapması için kuru fasulye serpiştirin 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Süt, şeker, nişasta, un, vanilya ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirip tart hamurunun üzerine yayın Şeftalilerin kabuklarını soyup ince dilimleyin Tartın üzerine dizin Üzerlerine süzme çiçek balı gezdirin File badem serpiştirip servis yapın Bal Binlerce çiçeğin, bitkinin besleyici değerlerini ve şifasını taşır Bal, antioksidan ve antibakteriyel özelliğiyle, vücudun direncini güçlendirir Sağlığı korumaya yardımcı olur |
|