Ahududulu Ve Çikolatalı Katlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahududulu Ve Çikolatalı Katlar![]() 250 gr ahududu 250 gr bitter çikolata 8 kare milföy hamuru 3 çorba kaşığı kıyılmış nane yaprağı 1 5 su bardağı çırpılmış kremşantiAhududulu ve çikolatalı katlar: Milföyleri dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine dizin Üzerlerini çatalla delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin Kabaran milföylerin üzerlerine elinizle bastırarak inceltin ve yağlı kağıt üzerine dizin Çikolatayı benmari usulü eritin Ilınınca milföylerin üzerini kaplayacak şekilde sürün Çikolata ile kaplı milföyleri buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin Nane yaprakları, kremşanti ve peyniri çırpıp buzdolabında bekletin Çikolatalı milföylerin yarısının üzerine naneli kremayı sürüp ahududuları yerleştirin Kalan milföylerle kapatıp üzerlerini kalan krema ve ahududularla süsleyin Soğuk servis yapın
|
|
|
|