![]() |
Kestaneli Ve Balkabaklı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Ve Balkabaklı Pasta![]() 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker 3 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı doğranmış karışık meyve şekerlemesi 1 çorba kaşığı kuru üzüm 1 çorba kaşığı çekilmiş fındık Krema için 1 kg doğranmış balkabağı 2 su bardağı tozşeker Krokan için 2 su bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı su 1 su bardağı haşlanmış kestane Süslemek için Yarım paket toz kremşanti Yarım su bardağı soğuk süt 2 tutam yeşil gıda boyası Kestaneli ve balkabaklı pasta: Balkabağı ve tozşekeri tencereye alıp kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Kremşantiyi bir kaba alın ![]() ![]() ![]() Kremşantinin üçte ikisini bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() Krokan için, kestaneleri iri parçalara bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak karameli kağıdın üzerine döküp kalın bir tabaka şeklinde yayın ![]() ![]() Kek için 3 yumurta ve şekeri derin bir kapta mikserle 5 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün ![]() ![]() Keki kalıptan çıkarın ![]() ![]() ![]() Krokanı irili ufaklı parçalara bölüp pastanın üzerine yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|