Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cheesecake, kayısı, soslu

Kayısı Soslu Cheesecake

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Soslu Cheesecake





15 paket yulaflı bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağı
750 gr labne peyniri
100 gr toz şeker
2 paket vanilya
3 yumurta

Sos için
600 gr kayısı
1 çay bardağı toz şeker
2 paket vanilya
Yarım limonun suyu

Üzeri için
File badem

Kayısı soslu cheesecake:
Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayın Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayın Bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin

Peynir, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikserle çırpın Yumurtaları ilave edin ve çırpmaya devam edin Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin Oda ısısında soğumaya bırakın Daha sonra buzdolabına alarak bir gece bekletin

Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun ve mutfak robotunda püre haline getirin Şeker, limon suyu ve vanilya ekleyip orta ateşte 10 dakika pişirin Soğuyunca kekin üzerine döküp, file badem serpiştirdikten sonra dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.