![]() |
Merengli Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Merengli Kek![]() Kek için 2 yumurta ¾ su bardağı toz şeker Yarım su bardağı ayçiçeği yağı Yarım su bardağı süt Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1,5 su bardağı un 3/4 su bardağı Hindistan cevizi 1,5 su bardağı kiraz çekirdeksiz Mereng için 2 yumurtanın beyazı 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz 3~4 damla limon suyu Yarım çay kaşığı krem tartar Merengli kek: Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın ![]() ![]() ![]() Mereng için, yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaba alıp limon suyu ve tuz ile kabarıncaya kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Karışımı krema sıkma torbasına doldurup soğuyan kekin üzerine sıkın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|