Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antepfıstıklı, kek, limonlu

Antepfıstıklı Ve Limonlu Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Ve Limonlu Kek





125 gr un
150 gr mısır unu
200 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
150 ml sıkma zeytinyağı
250 gr yoğurt
3 yumurta
1 yemek kaşığı gül suyu
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
75 gr file antep fıstığı

Şerbeti için
100 gr toz şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
100 ml su
1 dilim limon

Antep fıstıklı ve limonlu kek:
Geniş bir yoğurma kabında un, mısır unu, kabartma tozu ve toz şekeri karıştırın Ayrı bir kapta zeytinyağı, yoğurt, gül suyu, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurtaları mikserle çırpın Kuru malzemelere ekleyip tahta kaşıkla pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın 50 gr antep fıstığını ekleyin Karışımı iyice yağlanmış kek kalıbına aktarın 150 dereceye ayarlanmış fırında 15 saat pişirin Şerbet için gerekli tüm malzemeleri sos tenceresinde kaynatıp soğumaya bırakın Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti döküp kek şerbeti iyice eminceye kadar bekleyin Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.