![]() |
Kuru Fasulye Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Fasulye Keki![]() 500 gr kuru fasulye 5 yumurta 4 kahve fincanı tozşeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu 1 paket kabartma tozu Bir tutam tuz 1 çay kaşığı tarçın 1 kahve fincanı ince çekilmiş antepfıstığı Üzeri için 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı süt Kuru fasulye keki: Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ![]() ![]() geçecek kadar su ilave edin ![]() ![]() ![]() Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın ![]() ![]() pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın ![]() havalandırarak hafifçe karıştırın ![]() Karışımı yağlanmış fırın kalıbına dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() indirip 45-50 dakika daha pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|