Vişneli Top Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Top Kek2 su bardağı tam buğday unu 1 tatlı kaşığı karbonat 1 limonun rendelenmiş kabuğu 15 çay bardağı bal 2 yumurta 2 çay bardağı süt 50 gr eritilmiş ılık tereyağı 15~20 vişne komposto tanesi Vişneli top kek: Vişne tanelerini süzgece alıp süzün ve kağıt havlu üzerine yayıp kurutun Un ve karbonatı çukur bir kaba eleyin Limon kabuğunu ilave edip harmanlayın Bal, yumurta, süt ve eritilmiş ılık tereyağını bir kasede mikserle çırpın Ballı harcı unlu karışıma ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin Hamuru küçük mafin kalıplarına üstten bir parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırın Her kalıbın üzerine 2-3 vişne ilave edip hafifçe hamurun içine batırın Muffin kalıplarını fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Ilık servis yapın |
|