![]() |
Gül Seremonisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Seremonisi![]() 4 su bardağı un 2 su bardağı tozşeker 4 yumurta 1 su bardağı fındık yağı 2 paket kabartma tozu 1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı kakao Kırmızı gül yaprakları Üzeri için 1 çay bardağı gül reçeli Kırmızı ve beyaz gül yaprakları 1 yumurtanın akı 1 çorba kaşığı tozşeker Süslemek için Gonca güller Gül seremonisi: Üzeri için kullanacağınız beyaz ve kırmızı gül yapraklarını önce yumurta akına sonra şekere bulayın ![]() ![]() Kırmızı gül yapraklarını kurutmak için fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 3 dakika kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Şeker ve yumurtaları bir kaba alıp mikserle iki misli olana kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı üç ayrı kaba bölün ![]() ![]() ![]() Karışımların her birini ayrı ayrı yağlanmış dikdörtgen kek kalıplarına dökün ![]() ![]() ![]() Kek hamurlarını ayrı ayrı pişirdikten sonra üst bölümlerinden fazlalıklarını ince bir tabaka halinde kesin ![]() ![]() ![]() Kekin üzerini gonca güllerle süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|