İncirli Galetta |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Galetta15 su bardağı un 2 yemek kaşığı tozşeker 1 tutam tuz 150 gr tereyağı 3 yemek kaşığı buzlu su 8 incir Üzeri için 1 yumurta sarısı Yarım çay bardağı tozşeker Yarım çay bardağı file badem İncirli galetta: Tereyağını küpşeklinde doğrayın ve mutfak robotuna alın Un, şeker ve tuzu ekleyip 2 dakika karıştırın Hamuru mutfak tezgahı üzerine alıp yoğurun Yağlı kağıt arasına yerleştirip 1 saat buzdolabında bekletin Hamuru yine yağlı kağıt arasında merdane ile yarım cm kalınlığında açın incirleri yıkayıp kurulayın ve dört eşit parçaya bölün Hamurun kenarlarından 5 cmlik boşluk bırakarak incirleri ortasına dizin Kenarlarda kalan hamuru incirlerin üzerine kapatın Üzerine yumurta sarısı sürün Toz şeker ve file badem serpiştirin 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin Servis yapın |
|