Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
galetta, incirli

İncirli Galetta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncirli Galetta





15 su bardağı un
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
150 gr tereyağı
3 yemek kaşığı buzlu su
8 incir

Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı file badem

İncirli galetta:
Tereyağını küpşeklinde doğrayın ve mutfak robotuna alın Un, şeker ve tuzu ekleyip 2 dakika karıştırın Hamuru mutfak tezgahı üzerine alıp yoğurun Yağlı kağıt arasına yerleştirip 1 saat buzdolabında bekletin

Hamuru yine yağlı kağıt arasında merdane ile yarım cm kalınlığında açın
incirleri yıkayıp kurulayın ve dört eşit parçaya bölün Hamurun kenarlarından 5 cmlik boşluk bırakarak incirleri ortasına dizin

Kenarlarda kalan hamuru incirlerin üzerine kapatın Üzerine yumurta sarısı sürün Toz şeker ve file badem serpiştirin 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.