Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kremasi, pasta, tarifleri

Pasta Kremasi Tarifleri

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Kremasi Tarifleri



Pasta Kreması Tarifleri

pasta kreması - pasta kremaları - pasta kreması nasıl yapılır

Pastacı Kreması

500 gr süt
125 gr toz şeker
50 gr un
25 gr mısır nişastası
2 yumurta
1 çay kaşığı toz vanilya
1 Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın
2 Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın
3 Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün
4 Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın
5 Bir kabın içine dökün ve streç film kremanın üzerine yapışacak ve hiç hava almıyacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın

sade krema tarifi

2 bardak süt, 3 yumurta
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker ½ paket şekerli vanilya
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabugu rendesi
Yapılışı:
1 Kalaylı bakır veya çelik bir tencereye süt hariç diğer gereçleri koyup karıştırın Sıcak ya da ılık olarak sütü azar azar katıp karıştırarak pişirin
2 Ateşten indirdikten sonra kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın Soğutup kullanın

yağlı krema-( BUTTERCREAM )

22 cm'lik bir pasta için ;



125 gr tuzsuz tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)

250 gr pudra şekeri

2 çay kaşığı kaynamış su

kakaolu yapmak istenirse + 30 gr toz kakao ilave edilir

Öncelikle yağımızı kremsi bir hal alanakadar mikser ile çırpıyoruz Daha sonra pudra şekerini ilave edip yağın ve şekerin birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz En son suyumuzu ekleyip kıvamını verene kadar çırpmaya devam ediyoruz

Bu krema 3 ay boyunca derin dondurucuda saklanabilir Kullanacağınız zaman, bir gün önceden derin dondurucudan normal buzdolabına kaldırmanız yeterli olacaktır

ROYAL ICING kreması

Daha çok pastaların üzerilerine yazı yazmak ve şekiller çizmek için kullanılan bu sert krema , bazı özel durumlarda pastaların üzerilerinide süslemektedir Mesela bazı özel düğün pastalarının üzerileri daha dayanıklı olması için royal icing ile kaplanır Bol şekerli bir tadı vardır ama görüntünün uzun süre bozulmadan aynı kalması özel bir durumda sizin için önemli ise bu kremayı önerebilirebilir

3 adet yumurta akı
1 paket pudra şekeri ( 250 gr)
1/4 limon suyu
kürdanın ucuyla toz gıda boyası ( renklendirmek isterseniz)

Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz ( yavaştan hızlıya) Limonun suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz Renklendirmek istersek bu aşamadan sonra çok az boya ilave edipçok az daha çırpıyouz

çikolatalı krema

Yağlı kremayı kullanabileceğimiz gibi sıvı kremadanda bu tip bir krema elde edebiliriz

100 gr bitter çikolatayı benmaride eritip 1 su bardağı (200 ml) sıvı krema ile birlikte çırparsak güzel bir krema elde edebiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.