Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberiyeli, havuç, zeytinyağlı

Biberiyeli Zeytinyağlı Havuç

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Zeytinyağlı Havuç





600 gr havuç
10 arpacık soğan
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 dal taze biberiye
1 buçuk çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 buçuk çorba kaşığı pirinç
Tuz

Havuçları temizleyip doğrayın Soğanları soyun Biberiyeyi dal dal ayırın
Yağı teflon tavada ısıtıp soğan ve havucu karıştırarak kavurun Tuz, sıcak su, tozşeker ve limon suyunu ilave edip karıştırın Pirinci ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinç ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 25 dakika pişirin
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın Servis tabağına alıp üzerine taze biberiyeyi serpiştirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.