![]() |
Blini Rus Mutfagından Soslu Gözleme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Blini Rus Mutfagından Soslu GözlemeBLİNI (SOSLU GÖZLEME) Malzemeler: Sıcak su 3 çorba kaşığı Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr ![]() Kara buğday unu 40 gr ![]() Un 11 çorba kaşığı (100 gr ![]() Ilık süt 1,5 bardak Yumurta sarısı 2 adet Tuz Şeker Yarım çay kaşığı Tereyağı (Erimiş) 100 gr ![]() Krema (ekşimik) 1 bardak Yumurta akı 2 adet Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu Yapilisi: Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın ![]() ![]() Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın ![]() Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün ![]() ![]() ![]() Sonra hamurun içine geriye kalan kara buğday ununu katın ve 2 saat dahadinlendirin ![]() Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın ![]() Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın ![]() Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin ![]() Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın ![]() Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|