|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çikolatalı, fındıklı, italyan, mutfagı, turta |
![]() |
Fındıklı Çikolatalı Turta İtalyan Mutfagı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı Çikolatalı Turta İtalyan MutfagıMalzeme - 225 gr ![]() - 125 gr ![]() - 3 yemek kaşığı mısır nişastası - 105 gr ![]() - 2 yemek kaşığı kakao - 1 paket kabartma tozu - 125 gr ![]() - 2 adet yumurta - 1 adet yumurta sarısı - 1 paket vanilya - 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı Fındıkların 75 gr ![]() ![]() Önceden fırını 165 ºC’de ısıtınız ![]() Kenarları düz yuvarlak kek kalıbının içine yağlı kağıt serip, ayırdığınız 75 gr ![]() ![]() Fırından çıkarıp üzerini havlu kağıt ile örtüp, biraz soğutunuz ![]() ![]() ![]() Kek kalıbını Margarin ile yağlayıp, unlayınız ![]() ![]() Derin bir kasede, çekilmiş fındıklı şekeri, mısır nişastasını, kakaoyu ve tarçını karıştırıp, içine unu ve kabartma tozunu ekleyerek ilave ediniz ![]() ![]() Oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana’yı ilave ederek karıştırınız ![]() ![]() Mixerle karıştırarak yumurtayı karışıma ekleyip, 5 dakika çırpınız ![]() Hamuru, yağlayıp unladığınız kalıba döküp, ısıyı 200 ºC indirdiğiniz fırında 30-35 dakika pişiriniz ![]() Pişen keki 5 dakika kalıpta bekletip servis tabağına ters çeviriniz ![]() Kalan fındıkları büyük parçalar halinde mixerde çekip, kek daha sıcak iken bütün üzerini kaplayınız ![]() Soğutup, servis yapınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|