![]() |
Minestrone İtalyan Mutfağı Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Minestrone İtalyan Mutfağı Sebze Çorbasıİtalyan mutfağının lezzetli örneklerinden olan bu çorba, sofralarınıza farklı bir damak tadı getirecek ![]() Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası) ![]() MALZEMELER: 1 kabak 1 havuç 5-6 yaprak ıspanak 2 soğan 1 patates 1 çay bardağı köftelik bulgur Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış) 1 patates 1 yemek kaşığı domates salçası 3 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 et bulyon Tuz-Karabiber Sosu için: Birkaç yaprak taze fesleğen 3 diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı YAPILIŞI: Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur ![]() Salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir ![]() Küp küp doğranmış havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir ![]() Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir ![]() ![]() Yaklaşık olarak 20 dakika orta ateşte pişirilir ![]() İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır ![]() Tuz ve biber ile tatlandırılır ![]() Servis tabaklarına alınır ![]() Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir ![]() Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|