![]() |
Dana Etli Picadillo (Meksika) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Etli Picadillo (Meksika)1 kg köftelik kıyma 2 adet defne yaprağı 2 adet dolmalık kırmızı biber 1 adet dolmalık yeşil biber (küp doğranmış) 3 diş sarımsak 2 adet soğan (küp doğranmış) 1/2 çay bardağı kuru üzüm 10 adet yeşil zeytin 4 dal taze kişniş (yemeklik doğranmış) 1 ![]() 1 çay bardağı domates püresi 2 adet domates (dilimlenmiş) Tuz Karabiber 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı Tencereyi kızdırdıktan sonra yağı ilave ederek kıyma ve defne yapraklarını beraber kavurun ![]() ![]() Aynı tencerede sırasıyla soğan, biberler ve sarımsağı 5 dakika yüksek ateşte kavurun ![]() Daha sonra üzüm, zeytin, kişniş ve kekikiği ekleyerek 2 dakika daha yüksek ateşte kavurduktan sonra domates püresini ve yemeklik doğranmış domatesi ilave ederek altını kısın ![]() Kıymayı tuz ve karabiberle lezzetlendirerek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|