![]() |
Sarımsaklı Baharatlı Tavuk (Fransa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsaklı Baharatlı Tavuk (Fransa)Malzemeler 1 adet büyük boy tavuk 1 yemek kaşığı taze biberiye 15 adet taze patates 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 8 adet orta boy domates 1 çay kaşığı karabiber 6 yemek kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz 20 diş sarmısak 1 demet maydanoz Yarım demet taze nane 4 adet adaçayı yaprağı Yapılışı Öncelikle tavuğu yıkayıp, kurulayalım ve üzerine tuzunu, karabiberini ekelim ![]() ![]() ![]() Daha sonra sıvıyağı büyük bir tencerede kızdıralım ve tavuğu yağda çevirerek kızartalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak, patatesleri yıkayıp, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayalım ve kabuklarını soyalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|