Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaliforniya, tavuk, şampanyalı

Şampanyalı Tavuk (Kaliforniya)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şampanyalı Tavuk (Kaliforniya)



Malzemeler

6-8 tane kemiksiz ve derisiz tavukgöğsü
1/3 bardak un
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı beyaz biber
¼ bardak margarin
2 çay kaşığı zeytinyağı
1-1/2 bardak şampanya
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı doğranmış maydanoz
1 bardak az yağlı krema
Tavuklar un, tuz ve beyaz biber karışımına bulanır Saplı bir tencere ya da tavada margarin ve zeytinyağı eritilir ve tavuklar hafifçe kızartılır Pişmekte olan tavuklar tersyüz edildikten sonra şampanya eklenir ve 12-15 dakika daha kadar pişirilir Tavuklara krema ve biberiye ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirilir Tavuklar tabağa aldıktan sonra tavada kalan sos ve maydanoz tavukların üzerine eklenerek servis edilir Risotto ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.