07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Borç Çorbası ( Rusya )
![](http://frmsinsi.net/images/forumsinsimages/24/16-07-2012T07-25-18a04f95_forumsinsi.net_.jpg)
8 kişilik![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Malzemeler
1 adet patates
200 gr beyaz lahana
20 gr kırmızı lahana
1 adet havuç
100 gr kırmızı pancar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr dana bonfile eti
1 adet pırasa
6 bardak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve kaşığı un
1 adet soyulmuş kereviz
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
1 adet pırasayı iri kuşbaşı şeklinde doğrayın 1 adet temizlenmiş kerevizi, 1 adet kabuğu soyulmuş patatesi, 1 adet kabuğu soyulmuş havucu, 150 gr dana etini, 200 gr beyaz lahanayı iri kuşbaşı şeklinde doğrayın Önceden içini temizlediğiniz 1 adet kırmızı biberi iri iri doğrayın 200 gr kırmızı lahananın ortasındaki ağaçsı dokuyu temizleyin ve iri kuşbaşı şeklinde doğrayın Bir tencereyi ocağın üstüne alın ve içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı tereyağı koyun Arkasından hemen dilimlediğiniz pırasaları ve dana kuşbaşı etini ilave edin Karıştırarak 2-3 dakika hızlıca (etler suyunu bırakmadan) kavurun Üzerine sırasıyla dilimlediğiniz (Her biri 1 dakika olmak üzere) kerevizleri, havuçları, patatesleri, kırmızı biberleri, beyaz ve kırmızı lahanayı ilave edin, karıştırarak kavurun Üzerine 100 gr dilimlenmiş kırmızı pancarı ilave edin Tencerenin üzerine 6 bardak ılık et suyu ilave edin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın 3-4 dakika sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve kapağını kapatarak kaynamaya bırakın Diğer tarafta bir kasenin içine 2 kahve kaşığı un ilave edin ve üzerine 1 çay bardağı su dökerek çırpın ve unu inceltin Kaynamaya başlayan çorbanın içine incelttiğiniz unu ilave edin ve karıştırın 1-2 dakika sonra ocaktan indirin ve servis tabaklarına alarak servise hazır hale getirin
|
|
|