Japon Pilavı (Yakimeşe) |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Japon Pilavı (Yakimeşe)750 gr kısa taneli Japon pirinci 5 kurutulmuş mantar 250 gr kemiksiz tavuk eti 5 çorba kaşığı soya sosu 45 su bardağı su 2 çorba kaşığı Sake 2-3 havuç 1 kahve fincanı konserve bezelye 3 yumurta 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Tuz Japon pilavı (Yakimeşe): Kurutulmuş mantarları sıcak suda 30 dakika bekletin Kök kısımlarını koparın ve mantarları ince ince dilimleyin Tavuk etini 2 santimlik küpler halinde doğrayıp bir kaba alın Üzerine 1 çorba kaşığı soya sosu gezdirin ve 20 dakika marine edin Havuçları temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin Bezelyenin suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinci bol su ile nişastası tamamen gidinceye kadar yıkayın Tencereye alıp su, Sake, 3 çorba kaşığı soya sosu ve tuz ekleyerek karıştırın Tavuk eti ve havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 10 dakika pişirin Pilavı ateşten alıp 10 dakika kapağını açmadan dinlendirin Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın Yumurtaları biraz tuz ile çırpıp tavaya dökün Sürekli karıştırarak yumurta parça parça oluncaya kadar pişirin Pilava bezelyeleri ve pişirdiğiniz yumurtayı ekleyip karıştırın Fazla ezmeden harmanlayıp sıcak servis yapın |
|