Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dip, havuçlu, tunus, usulü

Tunus Usulü Havuçlu Dip

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tunus Usulü Havuçlu Dip





Malzemeler:
700 g havuç (6 adet orta boy)
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 tatlı kaşığı harissa veya acı kırmızıbiber sosu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı taşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı süzme bal
2 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağında beklemiş büyük yeşil zeytin
Bir avuç maydanoz yaprağı
Servis için lavaş veya pita ekmeği önderilir

Hazırlanışı:
Havuçları soyun, büyük parçalar halinde doğrayın 20 dakika kadar kaynayan tuzlu suda yumuşayana dek pişirin Suyunu süzdükten sonra mutfak robotu kullanarak yumuşak bir karışım olana dek ezin Daha sonra ezilmiş sarmısakları, harissa (veya acı kırmızıbiber sosu), kimyon, zencefil, tarçın, bal ve kırmızı şarap sirkesini ekleyip karıştırın ve tekrar robottan geçirin Karıştırdığınız sırada içine zeytinyağını da ekleyin Ilıması için biraz beklettikten sonra içine zeytinleri, içinde beklediği yağ ile birlikte ekleyin; üzerine maydanoz yapraklarını serpin Ilık lavaş ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.