![]() |
Tunus Usulü Havuçlu Dip |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tunus Usulü Havuçlu Dip![]() Malzemeler: 700 g havuç (6 adet orta boy) 2 diş sarımsak, ezilmiş 1 tatlı kaşığı harissa veya acı kırmızıbiber sosu 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı taşığı toz zencefil 1 tatlı kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı süzme bal 2 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı zeytinyağında beklemiş büyük yeşil zeytin Bir avuç maydanoz yaprağı Servis için lavaş veya pita ekmeği önderilir ![]() Hazırlanışı: Havuçları soyun, büyük parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|