Tunus Usulü Havuçlu Dip |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tunus Usulü Havuçlu Dip![]() Malzemeler: 700 g havuç (6 adet orta boy) 2 diş sarımsak, ezilmiş 1 tatlı kaşığı harissa veya acı kırmızıbiber sosu 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı taşığı toz zencefil 1 tatlı kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı süzme bal 2 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı zeytinyağında beklemiş büyük yeşil zeytin Bir avuç maydanoz yaprağı Servis için lavaş veya pita ekmeği önderilir ![]() Hazırlanışı: Havuçları soyun, büyük parçalar halinde doğrayın 20 dakika kadar kaynayan tuzlu suda yumuşayana dek pişirin Suyunu süzdükten sonra mutfak robotu kullanarak yumuşak bir karışım olana dek ezin Daha sonra ezilmiş sarmısakları, harissa (veya acı kırmızıbiber sosu), kimyon, zencefil, tarçın, bal ve kırmızı şarap sirkesini ekleyip karıştırın ve tekrar robottan geçirin Karıştırdığınız sırada içine zeytinyağını da ekleyin Ilıması için biraz beklettikten sonra içine zeytinleri, içinde beklediği yağ ile birlikte ekleyin; üzerine maydanoz yapraklarını serpin Ilık lavaş ile servis edin
|
|
|
|