Polpetta Napolitano (İtalya) |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Polpetta Napolitano (İtalya)Malzemeler 400 gr köftelik dana kıyma 1 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz 2 adet yumurta l su bardağı mozorella peyniri 2 dilim ekmek 1 su bardağı süt galeta unu karabiber tuz zeytinyağı Yapılışı Kıymayı derin bir kaba aldıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ,dövülmüş sarımsak ,yumurta ve süte yatırıp sonrasında elimizle iyice sıkarak sütünü akıttığımız ekmekleri ,tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra elimizle karıştırarak iyice yoğuruyoruz Kıymadan cevizden biraz daha büyük bir parça koparıp avcumuzda bastırarak açıyoruz Ortasına bir parça mozorella peyniri koyuduktan sonra kıymayı kese gibi ağzını büzüp yuvarlıyoruzkişi başı 3'er adet köfte olacak şekilde 15 adet köfte hazırlayın Bir tepsiye galeta ununu döküp elimizle yaydırın Yuvarladığımız köfteleri galeta ununa bulayıp tepside bırakın bir zeytinyağı koyup köfteleri çevire çevire kızartın Kızaran köfteleri kağıt havlı serdiğimiz bir tabağa çıkarın Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın Bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup domatesleri ilave ederek 7-8 dakika kadar pişirip ocaktan alıyoruz Köfteleri derin bir tencereye dizerek ,pişirdiğimiz domatesleri üzerine döküyoruz Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak ,domatesler yarıya gelene kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alıp sıcak servis yapıyoruz |
|