Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domatesli, ladenia, yunanistan

Domatesli Ladenia (Yunanistan)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Ladenia (Yunanistan)





Hamuru için
200 ml ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
3~35 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzeri için
3 dilimlenmiş domates
1 kırmızı soğan (ince doğramış)
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
Kuru kekik
Taze kekik

Domatesli ladenia:
Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın 5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın

Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.