![]() |
Piroşki (Rusya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piroşki (Rusya)![]() Yarım litre süt 125 gr tereyağı 50 gr yaş maya 1 tutam şeker Yarım çay kaşığı tuz 2 yumurta 1 kg un İç malzeme için 3 pırasa 1 soğan 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım kangal sucuk 4 çorba kaşığı galeta unu Üzeri için 2 yumurtanın sarısı Susam Yapılışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın ![]() ![]() Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() Pırasaları halka şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyin ![]() ![]() Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|