Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piroşki, rusya

Piroşki (Rusya)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piroşki (Rusya)





Yarım litre süt
125 gr tereyağı
50 gr yaş maya
1 tutam şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 kg un
İç malzeme için
3 pırasa
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kangal sucuk
4 çorba kaşığı galeta unu
Üzeri için
2 yumurtanın sarısı
Susam

Yapılışı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açınMaya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin
Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırınPürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletinMayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın
Pırasaları halka şeklinde doğrayınSoğanı rendeleyinSucuğu zar şeklinde doğrayın
Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyinSucukları ilave edip sotelemeye devam edin
Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırınElde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırınÜzerine kalan hamurları kapatınHamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirinÖnceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.