![]() |
Bir Kadın Ben Üşüyorum Dediğinde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Kadın Ben Üşüyorum DediğindeBir kadin ben üsüyorum dediginde, bunun cevabinin; "üstüne bir sey al ![]() ![]() ![]() "istersen bir taksiye binelim ![]() ![]() ![]() "eve geldik zaten ![]() ![]() ![]() türünden bir söz olmadigini,"üsüyorum" dediginde kadinin "bana sarilsana" demek istedigini ve ona sarilmak gerektigini ögrenmek epey zamanimi aldi ![]() Sanirim binlerce yil boyunca isteklerini açikça söylemelerine izin verilmedigi için "gizli bir d il" gelistirmek zorunda kalan kadinlar, bu kadar basit bir seyin erkekler tarafindan niye anlasilamadigini hiç anlayamazlar ![]() Erkeklerin, bakkal dükkaninin arka tarafindaki salak küçük oglana benzedigini düsünürler: "Anlayissiz ve beceriksiz salaklar ![]() ![]() Sevgi ve sefkat eksikligine hiç tahammül edemeyen, bunlarin "açikça" söylenerek elde edilmesinin ise elde edilenin degerini düsürecegine inanan kadinlarin niye isteklerini düpedüz söylemedikleri ise erkekler için hep bir sirdir ![]() Duygularini göstermenin kadinlara özgü bir davranis oldugunu sanan erkekler, açikça sevgilerini ve sefkatlerini göstermekten hep utanirlar ![]() Farkinda olmadan, onlar, bu duygularin gösterilecegi tek yerin yatak odasi olduguna inandiklarindan, kalabaliklarin içinde sevgi ve sefkat gösterdiklerinde, herkesin seyrettigi bir yerde sevisiyorlarmis hissine kapilip tedirgin olurlar ![]() Erkekler için duygular, kapali yerlerde yasanmasi gereken "mahrem" seylerdir, kadinlar ise bunu hayatin her aninda yasanmasi gereken bir sey oldugunu düsünürler ![]() Hemen hemen hepsi gizli bir "derebeyi" olan erkekler, kadinlarin her isteginde, her talebinde bir isyan, bir baskaldiri hatta bir hakaret görürler ![]() Erkeklerin bekledikleri, kadinlarin "üsümeleri" ya da "acikmalari" degil, erkegin yaninda sogugu ve açligi hissetmeyecek kadar kendinden geçmis bir aska kapilmalari ve bu aski taleplerini d ile getirmeyerek göstermeleridir ![]() Galiba o yüzden, erkegin biraz kadinsilastigi ve duygularini alabildigine özgür biraktigi askin ilk günleri geçtikten ve erkek yeniden erkekligine döndügünde, kadinlar "üsümeye" baslarlar ![]() |
![]() |
![]() |
|