Kadının Serüveni |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadının SerüveniKadının Serüveni Zerrin Özirs Öztan, Kimya Mühendisi (Emekli) Mart 2011 Havva iken lanetlenip, kovuldum cennetten, Kutsal kitaplar hep "söyleyin kadınlarınıza" dedi Ben, hiç muhatap alınmadım bilmem neden? Okumak istedim mesleğim olsun diye, Babam, "kızlar okumaz, başgöz edeceğim" dedi öfkeyle Erkek kardeşimin sünnet töreni düğün dernekle kutlandı, Ben genç kızlığa adım atınca, "kirlendin" diye herkesten saklandı Başlık parasına mal gibi alınıp satıldım Diri diri gömüldüm toprağa, öfkeyle taşlandım Ana olmak için korkunç sancılar çektim, Çocuğum olmayınca "dölsüz" diye haşlandım Kusur erkekte olsa bile, ben cezalandırıldım "Cennet anaların ayakları altında"dese de peygamber, Tüm dillerde analığıma, kadınlığıma yapıldı sövgüler Feminist olduğumda evde kalmış, çirkin diye yerdiler Yolda, iş yerinde ya taciz veya tecavüz ettiler Aile meclisi toplandı karar verdi anında, Törelere kurban edildim çok genç yaşımda, 70' lik dedelere torun yerine gelin oldum Berdel olarak takas edildim, ziyan oldum Kuma geldim gönlü kırık, gözü yaşlı hatuna, Kıskançlık azabı çöktü yüzbinlerce yuvaya Politikacılar "en az 3 çocuk yap" diye duyurdu, Evde otur, yemek pişir, temizle, yıka buyurdu Erkek doğurunca taçlanırsın dediler, Kız doğurunca yüzlerini döndüler Ya dayak atar, ya çeker vurur sırtımdan Siyasette vitrin, ticarette manken yerine konuldum, Sanat yapmak istedim, içki masalarına meze oldum İffet Ana ile Namus Baba hayatım boyunca izledi beni Her fırsatta günahkar diye damgaladı, yaraladı benliğimi Sabırlıyım, güçlüyüm, cesaretim doğurganlığımdan gelir, Mücadelem bitmedi, elbet kazanacağım bunu herkes bilir Şubat 2011 |
|