![]() |
Misvakla İlgili Bilmedikleriniz |
![]() |
![]() |
#1 |
angelesdream
|
Misvakla İlgili BilmediklerinizPeygamber Efendimiz (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misvak sıcak bölgelerde yetişen "erak" ağacının kökleridir ![]() ![]() ![]() ![]() MİSVAK VE FAYDALARI - Misvak, ağız için temizlik, Allahu Teala'nın rızasına sebep ve gözlere de ciladır ![]() - Misvak ağız için temizliktir ve Aziz ve Celil olan Allah'ın rızasına sebeptir ![]() - Misvakta on hassa vardır: Ağzı tatyib eder, diş etlerim güçlendirir, göze cila verir, balgamı giderir, dişin çürümesini önler, sünnete uygun olur, melaikeyi sevindirir, Rabbi razı eder, hasenatı artırır, mideye sıhhat verir ![]() - Misvak kullanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah-u Teala güze! olan şeyleri, temiz olan şeyleri sevdiği için; peygamberinin tavsiyelerine uyulmasını sevdiği için, misvak kullanılmasından hoşnut olur ![]() ![]() ![]() - Misvak, erkeğin fesahatini artırır ![]() ![]() ![]() - Niçin sararmış dişleriniz i!e huzuruma giriyorsunuz? Misvak kullanınız! Bu hadis-i şerifte ağız ve diş bakımı yapmayanlara bir azarlama var ![]() ![]() - Şu dört şeypeygamberlerin sünnetlerindendir: Sünnet olmak, koku sürünmek, misvak kullanmak, evlenmek ![]() Peygamberler insanlığın rehberleridir ![]() ![]() - Misvak ve cuma guslü her Müslüman için gereklidir ![]() MİSVAK VE KULLANIMI - Misvak kullanmadan uyumazlardı ![]() - Uyudukları zaman misvak başuçlarında bulunurdu ![]() ![]() - Misvakı enlemesine kullanır, suyu emerek içerlerdi ![]() ![]() - Aişe (RA) şöyle demiştir: "Peygamber SAV evine girdiği zaman ilk yaptığı iş, misvak ile dişlerini temizlemek olurdu" - Ebu Musa şöyle dedi "Ben Peygamber'in huzuruna girdim, misvağın bir ucu dilinin üzerinde bulunuyordu ![]() - Rasulullah SAV hiçbir namaza misvak kullanmadan çıkmazdı ![]() - Rasulullah SAV geceleyin teheccüd namazı kılmak için kalktığı zaman ağzım misvak ile ovalardı ![]() - Rasulullah SAV geceleri iki rekatta bir selam vererek teheccüd namazı kılar ve her selam verişinde misvak kullanırdı ![]() - Abdullah ibni Abbas RA, şöyle anlatmıştır: Bir gece Peygamber SAV'in yanında kaldım ![]() "Hakikat, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbirleri ardınca gelişinde temiz akıl sahipleri için ibret verici deliller vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra eve döndü, misvaklandı ve abdest aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah (S ![]() ![]() ![]() - Ümmetimi meşakkate düşürmüyor olsaydım, onlara her namazın önünde misvakı emrederdim ![]() - Ümmetime zorluk vermemiş olsaydım, her abdestte misvak kullanmalarım emrederdim ![]() - Oruç tuttuğunuzda sabahleyin misvak kullanın, lakin okşama doğru kullanmayın ![]() ![]() ![]() - Sizden biri gece namaz kılmak için kalktığında misvak kullansın ![]() ![]() - Sizin ağızlarınız Kur'an için yollardır ![]() ![]() - Misvak kullanınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bana misvak kullanmak o derece emredildi ki, bu konuda bana bir vahiy gönderileceğini sandım ![]() - Ben, misvak kullanmakla o derece emredildim ki, üzerime farz kılınacağından korktum ![]() - Cebrail misvak kullanmayı bana o kadar tavsiye etti ki, azı dişlerimden endişe ettim ![]() - Misvak kullanarak kılınan namazın fazileti, misvak kullanmadan kılınan namazdan yetmiş kat fazladır ![]() - Misvak kullanarak kıldığım iki rekat namazı, misvak kullanmadan kıldığım yetmiş rekat namaza tercih ederim ![]() - Misvak olmadığında, parmak misvak yerine geçer ![]() Hadis-i şeriflerde ağzın her zaman temiz tutulması gerektiğim anlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|