![]() |
Erkek Terk Edilince |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkek Terk EdilinceBiliyor musun, Leyla aslında seviyor beni?” “Yok ya! Siz ayrılalı epey olmamış mıydı?” “Tabii ama, beni hâlâ sevdiğine inanıyorum ![]() ![]() “Oğlum, o benim bildiğim daha çok bir erkek tavrıdır ![]() ![]() ![]() “Defalarca!” “Ne dedi peki?” “Sen ona bakma oğlum! Ona kalsa ben aramızda olup biteni hiç anlamamışım ![]() ![]() ![]() “Abartmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Yok deve!” *** Son zamanlarda böyle konuşmalara sık rastlıyorum ![]() Ayrıldıkları sevgililerine haftalar, aylar boyu telefonda, e-postada filan “kendini aldatma yavrum, sen Aslında seviyorsun beni” mesajları gönderen (özellikle genç) erkeklerin sayısı gitgide artıyor ![]() ![]() Birçok erkek eski sevgilisiyle kazara bir yerde rastlaşıp da konuşursa, lafı ne yapıp edip “bak işte beni seviyorsun, beni seviyorsun”a getiriyor ya da o manada bakışlarla eski sevgilinin ellerini avuçlarının arasına alıp sıkıyor, sıkıyorlar ![]() ![]() ![]() Şiirler, şarkılar, filmler terk edilmenin acısıyla hayat biçimlerini de terk etmeye, ortalığı yıkıp dökmeye çalışan erkekleri anlatıyor ama bakmayın siz ![]() ![]() ![]() “Biraz daha özenli olsaydım bana olan sevgisinden korkmaz, ayrılmayı seçmezdi” veya “niye beni çok sevdiği halde bağrına taş basıp o tıfılı seçti, anlayamıyorum” yakınmalarıyla gününü geçirenlerin sayısı ölmüş bir aşkın artığı olmayı kabullenenler kadar çok, emin olun ![]() Çünkü erkek terk edilmez veya terk edilemez ya ![]() ![]() ![]() Çünkü erkek bir kez sevildiyse, ona olan sevgi sararıp solmaz ya! Hesapta tabii bunlar artık! Modern flörtlerin, modern aşkların, modern beraberliklerin kaderi bambaşka türlü çiziliyor artık ![]() ![]() ![]() Yine de başına böyle bir iş geldiğinde binlerce yıllık erkek iktidarının derin bilinci başkaldırıyor insanın içinde, bu duruma isyan ediyor ![]() Binlerce yıl gitmekte ve gelmekte özgür tek cins, şimdi nasıl oluyor da “bırakılıp gidilen” oluveriyormuş! İşte bu kabul edilemiyor bir türlü! O zaman sorular üşüşüyor zihne ![]() ![]() ![]() “Aslında olay başka” oluyor, öyle olsun isteniyor ![]() Ama ![]() ![]() ![]() Ayrılığın, terk edilmenin veya “terk etmeye zorlanma”nın modern erkeğe göre topu topu iki “aslında” ile formüle edilen açıklaması, sırf, bana sorarsanız düpedüz inadı var ![]() Birincisi, “aslında beni seviyor ama ![]() ![]() ![]() ![]() İkincisi “aslında beni başından beri sevmemişti ama ![]() ![]() ![]() ![]() Birincisi yiğitliğe yenilgi sürdürmeme inadı ![]() ![]() ![]() İkincisi kendini “hep kaybedeni oynayacak kadar” kahraman sanma yanılgısı ![]() ![]() ![]() İkisi de buruk sonuçlar ![]() ![]() ![]() İkisi de olayın gerçekte uzağından yakınından geçmiyorlar ![]() *** Neden terk edilen modern erkeklerin düşünme tarzına kafayı taktın şimdi, diyeceksiniz ![]() Şundan ![]() ![]() ![]() Biz erkekleri iyi anlamak için en iyi yolun “kırılma yerleri”ne bakmak olduğuna inanıyorum ![]() ![]() Ve bir önemli nokta daha ![]() ![]() ![]() Kadınların günümüz erkeğine “sevile sevile” öğrettiği çok şey var ![]() En başta da şunu öğreniyoruz kadınlardan: Aşk, kazandığın anda kaybetmektir ![]() Hem bir şey diyeyim mi? Kadın-erkek ilişkilerinin “aslında”sı yoktur; her şey baştan aşağı asıldır ![]() ![]() ![]() Haşmet Babaoğlu |
![]() |
![]() |
|