| 
	|||||||
   ![]()  |  

| 
		 | 
	Konu Araçları | 
| aşk, babalar, biten, hazin, hikayelerinin, kahramanı, türk | 
Hazin Biten Aşk Hikayelerinin Kahramanı Türk Babalar | 

| 

| 
		#1 | 
| 

Prof. Dr. Sinsi

| 

Hazin Biten Aşk Hikayelerinin Kahramanı Türk BabalarHazin biten aşk hikayelerinin kahramanı Türk babalar Türkiye'nin güney sahilleri sonu hazin biten aşk hikayelerinin kahramanı Türk babalarla dolu ![]() Senaryoların ise hemen hepsi aynı   İngiliz turist kız tatilini geçirmek  için geldiği sahil şehrindeki garson çocuğa aşık olur![]() ![]()   Kimi vize alma,  kimi de gerçek aşkı bulduğu umudu taşıyan Türk genci yaz aşkını  evliliğe taşır  Kültür farklılığından mıdır bilinmez evlilikler  boşanmayla noktalanır, anneler bebeklerini yurtdışına kaçırır  Maddi  imkansızlık yüzünden hukuki mücadele veremeyen baba, muhtemel ki  çocuğunu bir daha göremez  Babaları Müslüman olan çocuklar ise ne  İslamiyet'i tanıma ne de Türkçe konuşma imkâ-nına sahip olabilir  Sahillerin mağdur damatları ağlıyor: Ah çocuğumu bir kez olsun görebilsem! 'Çocuğunuz laptopa baba derse ne hissedersiniz?' dedi ağlamaklı ses tonuyla   Buğulu gözleri, titreyen dudaklarından zorlukla dökülen  cümleleri anlatmaya yetiyordu yaşadığı üzüntüyü  Eşinin İngiliz olması,  çocuğundan koparılması için bir gerekçe olabilir miydi? Severek  evlenmişlerdi  Bildik bir aşk hikâyesi aslında onlarınki  Hadi en başa  dönelim![]() ![]()   İngiliz kızı Lisa, 2002 yazında rehber olarak Marmaris'e gelir   Bir iş  yemeğinde kendisi gibi rehber olan Türk genciyle tanışır ve kısa sürede  arkadaşlıkları aşka dönüşür  Lisa, ailesinin tepkisine rağmen 2 yıl önce  Türk sevgilisiyle evlilik kararı alır, çift mutlu birlikteliklerini  dünyalar tatlısı bir bebekle taçlandırır  Doğumu İngiltere'de yapan genç  kız orada yaşamaya devam etmek ister, eşinin de yanına geleceği  umuduyla  2 kez vize başvurusunda bulunup ret cevabı alan, vize uğruna  paralarını sahtekârlara kaptıran baba, evlat hasretiyle sağlığından  olur, psikolojik tedavi görür  Hikâyemizin kahramanı 28 yaşındaki Emin  Danış Yetkiner![]() ![]()   2 yıldır sadece internetten görebildiği kızına  özlemini, hediye olarak aldığı ancak giydiremediği bir bavul dolusu  elbiseyi koklayarak dindirmeye çalışıyor  "Kızım beni laptopta görüp  baba diyor, laptop kapanınca bile baba diye seslenmeye devam ediyor  Bu  üzüntüye ne kadar dayanabilirim?" sözleri yürek dağlayan Yetkiner,  "Çocuğumun ilk adımlarını görmek, baba deyişini duymak hakkım değil mi?"  diye soruyor  Güney sahillerimiz; Alanya, Marmaris, Fethiye, Kuşadası ve Bodrum, hazin biten aşk hikâyelerinin bahtsız kahramanı Türk babalarla dolu   Sadece  Marmaris'te 2009'da 252 Türk, yabancılarla evlilik yapmış  Sahil boyunca  kaç evlilik yapıldığını siz hesaplayın  Çocuğu eşi tarafından  İngiltere'ye kaçırılan Adanalı Mustafa Kadıköylü'nün hikâyesini okurken,  "Benim gibi mağdur olan yüzlerce arkadaşım var " sözleri dikkatimizi  çekti  Soluğu yabancı evliliklerin yoğunlukta olduğu Marmaris'te aldık   Oturduğumuz kafede hemen herkesin hüzünlü bir aşk hikayesi vardı   "Çocuğumu şu kadar yıldır göremiyorum " diyerek sözlerine başlayan  babaların seslerine kulak verdik  Kezban Hatemi: Çocuk hukuka aykırı kaçırılmışsa iade edilmeli Yabancı evliliklerle boşanma davasında 2675 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun'un (MÖHUK) 13   maddesine göre  tarafların ortak milli hukuku uygulanır  Bu yoksa ortak ikametgah  hukuku, yoksa ortak mutad mesken hukuku o da yoksa Türk hukuku  uygulanır  Boşanma kararı verilirken, tarafların talebi olmasa bile  ana-babanın çocukla ilişkisinin düzenlenmesi şarttır  Bu düzenlemede  hâkimin takdiri esastır  (MK 182) Çocuğun velayetinin kime verileceğinin  kıstası Çocuk Menfaati İlkesi'dir  Çocuğun velayetinin ve şahsi  ilişkinin mahkeme tarafından belirlenmiş olması ya da yurtdışına çıkış  yasağı verilmesi halinde ise Uluslararası La Haye Sözleşmesi devreye  girer  Çocuk hukuka aykırı biçimde kaçırılmış veya alıkonmuşsa (anlaşma  madde 1-3) yani velayet hakkının ihlali varsa hukuka aykırı sayılacak ve  iade edilecektir  Baba, boşanmadan yurtdışına götürülen çocuklar için  tedbir kararı aldırabilir, çocukla şahsi ilişki kurabilir, şartları  varsa velayeti alabilir  Vize problemi önemli bir engel olmakla birlikte  baba kendisini bir vekille temsil ettirebilir, maddi olanakları yoksa  adli yardımdan faydalanabilir  Aşkı uğruna bütün mal varlığını kaybetti Yabancılarla yapılanlar arasında aşk evlilikleri de yok değil   Tıpkı  isminin açıklanmasını istemeyen 'Nick' gibi  3 apart oteli bulunan Nick,  1999'da evlenmiş  2 yıl Marmaris'te yaşamışlar, genç kadın ailesi ve  arkadaşlarının özlemine dayanamadığı için Londra'ya taşınmış  6 yıl  sonunda çift boşanma kararı almış  İngiltere'de süresiz yaşam hakkı olan  Nick, 3 yıl önce Türkiye'ye geldiğinde pasaportundaki bir hata  nedeniyle İngiltere'ye dönememiş  Türkiye'de olmadığı süre içinde mal  varlığını kaybetmiş, maddi imkânı olmadığı için de hukuki süreç  başlatamamış  2 yaşındayken ayrıldığı kızı Zeynep şimdi 5 yaşında  Nick 3  yıldır ondan haber alamıyor  Eşi adresini de değiştirdiği için kızına  doğum gününde gönderdiği hediyeler bile ulaşmıyor  Ama o doğum  günlerinde hediye göndermeyi ihmal etmiyor, her birinin faturalarını da  saklıyor  Bir gün kızına ulaşırsa, "Seni aramaktan asla vazgeçmedim "  demek için![]() ![]()   Eşinin ateist olduğunu ve çocuğunu inançsız  yetiştireceğini söyleyen Nick, "Kızımın bir başkasına baba diyeceğini,  yetişeceğini düşündükçe uykularım kaçıyor, 35 yaşındayım ama sıkıntıdan  saçlarım bembeyaz oldu " diyor  Oğluma yöresel kıyafetler giydirince korktum Kirsty Moore'un Take a Break isimli dergiye 500 Pound'a sattığı "But, I Love Him, Mum/ Fakat, Onu Seviyorum Anne" başlığıyla yayınlanan hikâye: " ![]() ![]()  Alper'in ailesi, Korey'in çok tatlı bir bebek olduğunu ve beni çok  beğendiklerini söyledi  Annesi gün boyu bebeğimizle ilgileniyordu  Alper  yaza kadar Adana'da kalacağımızı söyleyince korktum  Çünkü ailesi tek  kelime İngilizce bilmiyordu  Alper'in annesi hiçbir işe yardımcı olmamı  istemiyor, oğluma yöresel kıyafetler giydiriyordu  Oğluma Sercan ismini  verdiler, bir süre sonra çocuğumun beni tanımayacağını, Londra'ya  gitmeme izin vermeyeceklerini düşünmeye başladım  Ben de gezmeye  çıktığım bir gün uçak bileti aldım ve oğlumla İngiltere'ye geri  döndüm![]() ![]()  " Yazının sonunda derginin editörleri okurlara şöyle bir not  düşmüş: "Bize gerçek aşk hikayenizi, kaybettiklerinizi, günahınızı  anlatın, siz de 500 Pound kazanın!" 160 bin TL harcadı kızını 3 ayda bir görecek Çocukları eşleri tarafından yurtdışına kaçırılan babalar maddi imkânsızlık nedeniyle hukuki süreç başlatamıyor   Aralarında şanslı  olanlar da yok değil  Tıpkı Mustafa Öktem gibi  10 yıl süren mutlu  birliktelikleri 2007 sonunda biten Mustafa Öktem ve İnga Kate Johansen  çifti boşanmaya karar vermiş  Ancak İnga, mahkeme sonucunu beklemeden 9  aylık kızları Ela'yı da alarak Rodos üzerinden İngiltere'ye kaçmış  Tam  bir yıl kızını göremeyen baba Öktem, geçen yıl İngiliz Yüksek Yargı  Mahkemesi'ne başvurmuş  Mahkeme, çocuğun La Haye Sözleşmesi'ne aykırı  olarak kaçırıldığını belirterek bebeğin babasına iadesine karar vermiş   Kızına kavuşmak için 160 bin TL harcayan baba Öktem, 3 ayda bir kızını  10 gün görme hakkına sahip  Şimdi 2,5 yaşında olan kızı Ela'ya daha iyi  bir yaşam imkânı sunacağını düşünen Öktem, "Kızımı kafamdan hiç  atamıyorum, gece gündüz onunla ilgili planlar yapıyorum  Bundan sonraki  hayatımı ona adadım  Kızımın gözümün önünde Türk kültürüyle yetişmesini  istiyorum " diyor  Boşanma ve velayet davası 21 Ocak'ta sonuçlanacak  olan Öktem, kızının velayetini alacağı umuduyla yaşıyor  15 kilo verdim psikolojim bozuldu Adanalı Mustafa Kadıköylü alıyor ilk olarak sözü   3 yıl önce garson  olarak çalıştığı otele tatil için gelen Gemma Taylor'a âşık olan  Kadıköylü, genç kız ile 2 yıl önce evlenmiş  Kadıköylü, "Ailem Gemma'yı  çok sevmiş, kızları gibi bağırlarına basmıştı  Düğünden sonra tüm  akrabalarım bizim için davetler verip, eşimin sevdiği yemekleri  yapmışlardı " diyerek anlatıyor mutlu günleri  Eşi hamile kalınca,  çocuklarının çifte vatandaş olması için bebeğin İngiltere'de dünyaya  gelmesine karar vermişler  Gemma, doğumdan 15 gün sonra Adana'ya dönmüş   Ali Aslan ismini verdiği bebeğini ilk kez kucağına alan Kadıköylü, "O  an heyecandan kalbim duracak gibi oldu, ağlamaya başladım  Çocuğuma  mikrop bulaşır diye öpmeye bile kıyamadım " diyor  Kültür farklılıkları  nedeniyle aralarında anlaşmazlık çıkınca Gemma, 5 ay önce bebeğini  alarak İngiltere'ye kaçmış  Telefonla konuştuğu eşi kendisine hakaretler  yağdıran genç adam, bir daha çocuğunu göremeyeceğinden endişe ediyor   Kadıköylü, "Oğlum ailemin ilk torunu idi  Bir daha göremeyecekleri için  üzülüyorlar  Evimizden cenaze çıkmış gibi, kimsenin ağzını bıçak  açmıyor, herkes bir köşede gizlice ağlıyor  5 ayda 15 kilo verdim,  psikolojim bozuldu " diye konuşuyor  Oğlunu Türk kültürüne göre  yetiştirmeyi arzulayan genç adam, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın kendi ile  aynı durumda olan Türk babalara yardım etmesini istiyor  DİLEK HAYIRLI  | 

| 
Cevap : Hazin Biten Aşk Hikayelerinin Kahramanı Türk Babalar | 

| 

| 
		#2 | 
| 

emengen3

| 

Cevap : Hazin Biten Aşk Hikayelerinin Kahramanı Türk Babalarbu haberi lutfen ama lutfen kaldırmanızı rica ediyorum !!! email gonderdim lutfen emailimi dikkate alınız tessekur ederiz  | 

| 
Cevap : Hazin Biten Aşk Hikayelerinin Kahramanı Türk Babalar | 

| 

| 
		#3 | 
| 

[KAPLAN]

| 

Cevap : Hazin Biten Aşk Hikayelerinin Kahramanı Türk BabalarŞahsınıza ait hikaye kaldırılmıştır  | 

| 
| 
		 |