Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
italyan, tat

Üç Tat Üç İtalyan

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üç Tat Üç İtalyan

Alp'lerin keskin zirvelerinden Akdeniz'in mavi sıcağına mekanları, lezzetleri ve günbatımlarıyla karakteristik üç İtalyan şehri

VEZÜV’ÜN ETEĞİNDE: NAPOLİ

Akdeniz’deki en güzel körfezlerden birinin kıyısına kurulan Napoli, yazılı tarih kadar eski bir şehir Özgün kültürü ile Avrupa’nın en ilginç şehirlerinden biri olan Napoli, Güney İtalya’nın Campania bölgesinin başkenti

Napoli, denize açılan yokuşlu sokakları ve uzun sahilleriyle suyla iç içe yaşayan bir kent Görkemli müze ve kiliselere sahip olan şehir, kubbeler ve yarım daire biçimindeki alınlıklarla dolu Vespaların işgal ettiği Napoli sokakları, şehrin yaşam enerjisini hissettiriyor

Son yıllarda yaşadığı turizm patlamasıyla yeniden doğan şehirde peş peşe yeni mekânlar açılıyor Şehrin gözde semtlerinde yayalar için trafiğe kapalı alanlar üretilmiş Lüks otellerin ve seçkin restoranların sıralandığı Santa Lucia’dan yeşillikler içindeki Posillipo Yarımadası’na kadar her yer yenilenmiş

KAÇIRMAYIN

• Kapri Adası
• Martiri Meydanı’nda alışveriş
• Via Caracciolo’da günbatımı

PÜF NOKTASI

Napoli’de sokakların temel unsuru “motorino” denilen mobiletler Vızır vızır motorinolar kentin yaşam enerjisini hissettiriyor

DOĞU RİVİYERASI: CENOVA

İtalya Yarımadası’nın kuzeydoğusundaki ince bir kıyı şeridi üzerine kurulan Cenova, dağların Akdeniz’le muhteşem buluşmasını sergiliyor Antik dönemde denizlerin hanımefendisi olarak anılan şehirde her adımda köklü bir tarihin izlerine rastlamak mümkün Antik dönemde önemli bir ticaret limanı olan şehir, 16 yüzyılda Avrupa’nın finans merkezi haline gelmiş

Cenova’yı gezdikten sonra Doğu Riviyerası denilen sahil yerleşimlerine uzanabilirsiniz Kıyı boyunca teraslanarak tarıma açılmış yamaçlar bağlar ve zeytinliklerle kaplı Golfo Paradiso (Cennet Körfezi) sadece deniz yoluyla ulaşılabilen koylarla dolu Cinque Terre gibi küçük kıyı kasabalarında zaman özlediğiniz kadar yavaş akıyor Portofino her zamanki gibi yaz aylarının vazgeçilmezi İki koy arasında kurulan Sestri Levante ise eski balıkçı evleriyle süslü Cenova’da deniz keyfi için seçenek çok Tercih sizin…

KAÇIRMAYIN

• Piazza de Ferrari’deki Art Nouveau binalar
• San Lorenzo Katedrali
• Strada Nuova Müzesi

PÜF NOKTASI

Cenovalılar pesto soslarıyla gurur duyuyor Pestolarının lezzetini fesleğen ve zeytinyağlarının kalitesine bağlıyorlar

AKDENİZ’İN TARİHİ: ROMA

İtalya’nın kadim başkenti Roma, köklü geçmişini gelecekle harmanlamayı başarmış muhteşem bir şehir Yeryüzünün en büyük imparatorluklarından biri olan Roma’dan kalma pek çok anıt, şehir merkezine yürüme mesafesinde Yakın çevrede ise olağanüstü güzellikteki meydanlar sıralanıyor Sokak ressamlarıyla tanınan Navona Meydanı bunlardan sadece biri

Vatikan ve müzelerini görmek için ise St Pietro Meydanı’na uzanmanız yeterli 17 yüzyılda yaşamış ünlü Romalı heykeltıraş Bernini’nin başyapıtı olan heykelli havuz da bu meydanda Roma’da meşhur İspanyol Merdivenleri’nden Roma tapınaklarına, görkemli katedrallerden barok dönem saraylarına dek farklı dünyalarda gezinebilirsiniz Trastevere gibi eski Roma mahallelerinden birinde küçük bir lokanta keşfedip Akdeniz lezzetlerini deneme ayrıcalığı da cabası

KAÇIRMAYIN

• Colosseum
• Trevi Çeşmesi
• İspanyol Merdivenleri

Türk Hava Yolları, İtalya’da yedi şehre karşılıklı seferler düzenliyor İstanbul’dan Roma, Napoli ve Cenova dışında Milano, Torino, Venedik ve Bologna’ya uçuş var

PÜF NOKTASI

İtalya’da gelato diye anılan dondurmayı bir de Roma’da deneyin Onlarca çeşidi bulunan Roma dondurması süt ve meyvelerinin kalitesinden ötürü çok lezzetli

skylife dergisinden alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üç Tat Üç İtalyan

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Üç Tat Üç İtalyan

Ben İtalya ya geçen sene gittim Roma ve Verona yı gördüm Roma da Colosseum gerçekten güzel Colosseum a yakın bir yerde pizza yemiştim Çok kötü bir pizza idi hatta yemedim bile fotoğrafını çektim herkese gösterdim Terevi çeşmesi de fena değil Dilek için para atmak çok zor aşırı kalabalık Neyse tüm gücümle çeşmeye ulaştım dileklerim için paraları çeşmeye attım Bir de ne göreyim uyanık biride onları topluyor Neyse ki Türk Lirası onların işine yaramayacağı için almamıştır İspanyol merdivenleri de çok ilgimi çekmedi Bildiğim merdiven çık çık manzara sadece bina görüntüsünden ibaret Vatikan çok heybetli ama tamamen ayrı bir dünya Çok beğendim Bu arada Verona da çok güzeldi Orda yediğim pizza harikaydı Fakat şu bir gerçek ki ülkemiz daha güzel Döndüğümde havasına suyuna bir daha aşık oldum ülkemin
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com