Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cehennem, cennet, cinler, için, konusu, mudur, söz

Cennet Ve Cehennem Cinler İçin De Söz Konusu Mudur?

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hasan-ı basri(ra) göre cinlerin müminleri cennete gidecektirmücahide göre müminleride cennete giremeyecektir
Ahirette onlara tıpkı hayvanlara denildiği gibi 'Toprak olun!' denilecektir
şafi;malik;ibn-u ebu leyla gibi ulema ise iyilerinin mükafat;kötülerinin de azap
göreceklerini söylemişlerdir(kütüb-i sitte; c4; s348)
Benim şahsi görüşüm ise zariyat suresi 56 ayette ''Ben insanları ve cinleri ancak
bana ibadet etsinler diye yarattım' diye belirtildiği gibi onlar da kesinlikle cennet ve cehennem mefhumuyla mükelleflerdir
Ancak alimlere göre cinlerin cehennemi buzullardan yaratılmıştır
Cinler ateşten meydana geldikleri için rabbimizin cezalandırması bu şekilde tahakkuk edecektir
tabi ki diğer konularda olduğu gibi cehennem bahsinde de alimler tenakuza düşmüştür
Bir kısım ulema onların ahirette tekrar diriltilmeyeceklerini ;dolayısı ile cennet ve cehennemin onlar için söz konusu olamayacağını iddia etmişlerdir ki bu konu; hem ayetlere hemde hadislere tamamen zıt bir bakış açısıdır
Yüce rabbimizin 'Rabbinin rahmet ettiklerine müstesna o;onları işte bunun için yaratmıştırRabbinin; yemin olsun ben cehennemi;tümden insanlar ve cinlerle dolduracağım!' sözü tamamlanacaktır
(Hud suresi;119) şeklindeki buyruğu; bu bakış açısının yanlış olduğunun;cinlerin de insanlar gibi cehenneme gireceklerinin çok açık bir kanıtıdır

volkan kemal ergenekon
4boyutun sakinleri cinler
kitabından dır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

valla ayette göruldugu üzere kı sahsı kanaatımde odurkı kul nasıl sorguya gırerse cınlerde gırecektır hayvanlar da akıl yoktur aklın olmadıgı yerde mantık ırade nefıs yoktur fakat cınlerde akıl vardır mantık ınsanlara oranla zayıftır fakat nefıs ve ırade vardır bunları tasıyanların hesaba tabı tutulması grekıyor egerkı musluman cınler bunları muhakkak bılıp ıbadetlerını yerıne getırıyorlar bosuna ne gerek var o halde fazıletlı ve musluman gıbı olması grektıgı seklde mucadele etsınler

--- Sonraki mesaj ---

ayrıca yok öyle toprak olsunlar cınler alemınden davacıyım kul hakkı ıse emınım cok davacı ınsan var hakkımızı alalım toprakmı oluyorlar cehennemmı oluyorlar ne hallerı varsa görsunler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com