![]() |
Cennet Ve Cehennem Cinler İçin De Söz Konusu Mudur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Ve Cehennem Cinler İçin De Söz Konusu Mudur?Hasan-ı basri(r ![]() ![]() ![]() ![]() Ahirette onlara tıpkı hayvanlara denildiği gibi 'Toprak olun!' denilecektir ![]() şafi;malik;ibn-u ebu leyla gibi ulema ise iyilerinin mükafat;kötülerinin de azap göreceklerini söylemişlerdir ![]() ![]() ![]() Benim şahsi görüşüm ise zariyat suresi 56 ![]() bana ibadet etsinler diye yarattım' diye belirtildiği gibi onlar da kesinlikle cennet ve cehennem mefhumuyla mükelleflerdir ![]() Ancak alimlere göre cinlerin cehennemi buzullardan yaratılmıştır ![]() Cinler ateşten meydana geldikleri için rabbimizin cezalandırması bu şekilde tahakkuk edecektir ![]() tabi ki diğer konularda olduğu gibi cehennem bahsinde de alimler tenakuza düşmüştür ![]() Bir kısım ulema onların ahirette tekrar diriltilmeyeceklerini ;dolayısı ile cennet ve cehennemin onlar için söz konusu olamayacağını iddia etmişlerdir ki bu konu; hem ayetlere hemde hadislere tamamen zıt bir bakış açısıdır ![]() Yüce rabbimizin 'Rabbinin rahmet ettiklerine müstesna ![]() ![]() ![]() (Hud suresi;119) şeklindeki buyruğu; bu bakış açısının yanlış olduğunun;cinlerin de insanlar gibi cehenneme gireceklerinin çok açık bir kanıtıdır ![]() volkan kemal ergenekon 4 ![]() kitabından dır |
![]() |
![]() |
![]() |
Cennet Ve Cehennem Cinler İçin De Söz Konusu Mudur? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Ve Cehennem Cinler İçin De Söz Konusu Mudur?valla ayette göruldugu üzere kı sahsı kanaatımde odurkı kul nasıl sorguya gırerse cınlerde gırecektır hayvanlar da akıl yoktur aklın olmadıgı yerde mantık ırade nefıs yoktur fakat cınlerde akıl vardır mantık ınsanlara oranla zayıftır fakat nefıs ve ırade vardır bunları tasıyanların hesaba tabı tutulması grekıyor egerkı musluman cınler bunları muhakkak bılıp ıbadetlerını yerıne getırıyorlar bosuna ne gerek var o halde fazıletlı ve musluman gıbı olması grektıgı seklde mucadele etsınler --- Sonraki mesaj --- ayrıca yok öyle toprak olsunlar cınler alemınden davacıyım kul hakkı ıse emınım cok davacı ınsan var hakkımızı alalım toprakmı oluyorlar cehennemmı oluyorlar ne hallerı varsa görsunler |
![]() |
![]() |
|