![]() |
Hüddam Edinme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüddam EdinmeEsma-i İdrisiyye de geçen bir formül ![]() 1051 kere okunacak isim: «YÂ ZEKİYYÜ'T TAHİRÜ MİN KÜLLİ AFETİN LİGUDSİHİİ» Cinlerle görüşmek ve onlardan dileğini yerine getirmelerini isteyen kimse Çarşamba günü gu-sûl etsin, temiz elbise giysin ve bir halvet evde oturup 1051 defa bu azim ismi okuduktan sonra 7 cin gelir Yeşil donları ile ![]() ![]() ![]() karşısında dururlar, onunla konuşmak isterler ![]() bu azim ismi başından sonuna kadar devamlı suretde okumalıdır ![]() okumalıdır ki; Onlar: — Ey kişi ne gibi bir işin vardır ki; bizi bu ad kuvvetiyle Meşrıkdan getirdin, derler ![]() da: — Allah sizden razı olsun ![]() ![]() ![]() hayırda gerek serde her ne vâki olursa bana yardım edesiniz ![]() Ama da'vet yapan kimsenin hayvani nesneler yememesi, gönlünün safi, berrak olması gerekir ![]() ![]() ![]() gıdalar yememesi gerekdir ki; endişe olmasın ![]() Sonra onun dileğini yerine getirirler ![]() göğsü üzerine koyup: — Buraya gelmekle sizler beni nasıl ululamış iseniz Allah Teâlâ da sizleri ululasın ![]() Şimdi sizlerle benim aramda bir nişan olsun ki; hacet vaktinde gelip hacetimi bitiresiniz ![]() — Bize hiç davete hacet gerekmez ![]() Bir mühür verirler ![]() ![]() ![]() mühürü alıp öpüp yüzüne-gözüne sürmeli, başına koymalı ![]() — Bu hattı (yazıyı) bana öğretin ![]() ![]() O cinler de onun hassalarını söylerler ![]() kadından görmemeleri için gizlemelidir ![]() gösterip ![]() — Zahmet çekdiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinleri davet gerektiği zaman güzel kokular tütsülemeli ![]() ![]() Cinler gelirler ![]() |
![]() |
![]() |
|