![]() |
İşe Aldıran Cevap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşe Aldıran CevapJaponya'da saygın bir firmada yönetim, işe girmek isteyenlere bir soru sormuş ve soruya uygun cevabı veren kişiyi de işe almışlar ![]() Sorunun ilginçliği bu sorunun doğru ya da yanlış cevabının olmaması ![]() ![]() ![]() Yağmur bulutları apaçık çok şiddetli bir fırtınanın gelmekte olduğunu söylüyor ![]() Karanlık yağmurlu bir gece, şimşekler çakıyor, gök gürlüyor, tam bir fırtına var ve siz arabanızla gece saat 02 ![]() ![]() Genelde tek başınıza yolculuk yapıyorsunuz ve o akşam da öyle yaparak ıssız bir yolda ilerlemeye başladınız ![]() ![]() ![]() Arabanız iki kişilik ![]() ![]() Arabanızla otobüs duraklarının yanından geçerken oracıkta bekleyen insanlar sizi hep hüzünlendirmiştir oldum olası ![]() ![]() ![]() Çünkü otobüs durakları size geçmişinizi hatırlatmaktadır ![]() ![]() ![]() Ve işte o yağmurlu ve fırtınalı gecede otobüs durağına yaklaşınca 3 kişinin beklemekte olduğunu fark ettiniz ![]() Bunlardan; Birincisi bir hekim ![]() ![]() İkinci kişi, çok yaşlı ve neredeyse ölmek üzere olan birisi ![]() Üçüncüsü ise, hayatınızın rüyası, her zaman tanışmak istediğiniz birisi ![]() ![]() ![]() Hava gittikçe kötüleşiyor ve arabanızda sadece bir kişilik yer var ![]() Böyle bir durumda siz olsaydınız ne yapardınız? Hemen cevap vermeniz gerekmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görüşmeye girenlerin cevapları şöyle olmuş: A) Hasta adamı en yakın hastaneye götürelim ![]() B) hekim daha önce hayatımı kurtardığı için onu alırdım ![]() C) Manen düşünürsem tabii ki hasta adamı alırdım ama kendi geleceğimi ve hayatım için her zaman tanışmayı arzuladığım bu kadını arabaya alırdım ![]() Görüşmeye katılanların yüzde 90'ı aynı cevabı vermiş; "Yaşlı adamı alırdım" Ama bir kişi farklı bir cevap vermiş ve o kişiyi işe almışlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|