Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fotoroman cocuğundan, giden, kadirizme, yol

Fotoroman Cocuğu&Quot;Ndan Kadirizm'e Giden Yol

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fotoroman Cocuğu&Quot;Ndan Kadirizm'e Giden Yol

Kadir İnanır'ı tanırsınız Ama sinemadan değil de fotoromanlardan «SESSinema Artisti Yarışması»yla (*) Yeşilçam'a giren Kadir İnanır bugüne kadar 10 fotoromanda başrol oynamasına karşılık, sadece 4 filmde yardımcı rol almış Bu yüzden Kadir İnanır'a arkadaşları «Fotoroman çocuğu» diyetakılıyorlar

Fakat Kadir İnanır bu durumdan hiç şikâyetçi değil «Önümde uzun yıllarvar» diyor «Bir gün ben de sinemada söz sahibi olacağım Şu andasinemanın ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorum»

Kadir İnanır'ın romantik bir yüzü var Kültürlü çocuk Halen Gazetecilik Yüksek Okulu'na devam ediyor «Bitirince gazeteci mi olacaksınız?» diyesoruyoruz «Hayır» diyor «İcabederse gazeteci olurum, hayat bu, belliolmaz, ama ben yüksek tahsili sadece kültürümü genişletmek içinyapıyorum Okuduğunu anlayabilen, düşündüğünü rahatlıkla söyleyebilen bir adam olmak için»

Kadir İnanır, 15 Nisan 1948'de (**) Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğmuş Annesinin ismi Fatma,babasının Mehmet Tam dokuz kardeşi daha var Anlayacağınız Kadir İnanır, 10 kardeşin en küçüğü

İlk olarak bir filmde değil de «Bağdat Yolu» isimli fotoromanda oynamış (solda Kadir İnanır, fotoromanlardan birinde görülüyor) Sonra da ver elini sinema İlk filminin ismi: «Yedi Adım Sonra»

Samsunspor'u da tutuyor ama koyu Fenerbahçeli Lisede okurken biraz da futbol oynamış, atletizm yapmış Yerli artistlerin hepsini seviyormuş, hepsi de iyi oyuncularmış Yerli rejisörlerden Metin Erksan ile Lütfü Akad'ı çok beğenen Kadir İnanır'ın bir tek şikayeti var Her gün aldığı 30'a yakın mektup, onu canından bezdiriyormuş

«O mektupları cevaplandırmak çok zor oluyor» diyor Ve ilave ediyor: «Ama tatlı bir şikayet bu Ne kadar çok mektup gelirse, o kadar çok sevildiğimi anlayıp memnun oluyorum»

Kadir İnanır'ın diğer bir şikayeti de prodüktörlerden Prodüktörlerin hem «Şöhretlere 50, 60 bin lira veriyoruz» diye ağladıklarını, sonra da yenilere imkan tanımadıklarını söylüyor ve sözlerini şöyle bitiriyor: «Zamanında Cüneyt Arkın'a da aynı davranışları yapmışlardı Bakın şimdi peşindenkoşuyorlar Onları ben de peşimden koşturacağım O günler uzak değil»

(*) Kadir İnanır, Ugur Guclu'nün 1 olduğu 1968 Ses Sinema Artisti Yarışması'nda ilk 10'a kaldıktan sonra elenmişti Bir yıl sonra Saklambaç Fotoroman Kralı Yarışması'nda 1 olmuştu
(**) Kadir İnanır'ın doğum tarihi, nüfus kağıdında 15 Nisan 1948 olarak yazmasına karşılık, kendisinin ifadesiyle, 1949 yılının Ağustos sonu ile Eylül ayının ortalarında bir günde doğmuştur

Kadir İnanır, bu röportajdan çok kısa bir süre sonra, "Karagözlüm" filminde Türkan Şoray'la ilk başrolünü oynadı Sonrasında da hep başrolde kaldı Başlangıçtaki romantik rollerden sonra canlandırdığı maço karakterler, kendisine "Kadirizm"e kadar uzanan bir yolu açtı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com