![]() |
Davetnamenin Önsözü 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Davetnamenin Önsözü 1?????? ????? ??????????? ?????????? ?????????? ????? ????? ?????????????? ???????????? ???????????? ????? ?????????? ????????? ??????? ?????????????? ???????????????? ??????? ????? ?????????? ?????????? Bismillâhirrahmânirrahiym Elhamdülillâhi Rab’bil âlemin ![]() ![]() ![]() ( Rahman ve Rahim olan Allah ın adıyla Hamd Alemlerin Rab’bi olan Allah (Celle Celalüh) a ![]() ![]() Firdevsi Tavil, Uzun Firdevsi ve Firdevsi Rumi olarakta bilinir ![]() ![]() ![]() Osmanlı yazar ve şair Firdevsi, II ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arapça dan gizli bilimlerle ilgili Da’vetname (Bu eser) adlı yapıtı Türkçe ye çevirdi ![]() ![]() Bunlardan bazıları: Şeyh Abdullah İlahi'le ilgili Tuhfetül hâdi ya da Hakaik name adlı manzum menakipnameyi yazdı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Davetnamenin Önsözü 1 |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Davetnamenin Önsözü 1?????? ????? ??????????? ?????????? ?????????? ????? ????? ????????????? ???????????? ???????????? ????? ?????????? ????????? ??????? ?????????? ??????????? * Bismillâhirrahmânirrahîm Elhamdülillâhi rabbil âlemîn ![]() ![]() (Rahmân ve Rahîm olan Allah ın adıyla Hamd âlemlerin rabbi olan Allah (celle celâlüh) a ![]() ![]() Bu fakir Firdevsi hicretin 893 ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine bu süslü nüshayı te'lif edip, bu yönden marifetim açığa çıksın ve marifet erbabı yanında kıymetim yüce olsun diyerek huzurlarına takdim ettim ![]() Da'vetnâme ismindeki bu eserimi Şemsül meârifil sağîr, Mushafi kevâkib, Dekâikil hakâik ve bunlardan başka tecrübe edilmiş, doğruluğu kanıtlanmış olan Da'vetnâme kitaplarından, kâinatın içinde benzeri az bulunan bu tür kitapların Arapça sından ve Farsça sından Türkçe lisanına tercüme ettim ![]() Bu kitaptan istifade eden kardeşlerimiz ruhumuzu hayır duâ dan mahrum etmemeleri arzu istirhamımdır ![]() Da'vetnâme ismindeki bu eserimi sekiz bölüm üzerine tertip edip hazırladım ![]() Birinci bölüm: Hak Sübhanehü ve Teâlâ hazretleri bu ruhlar alemini hangi sebebten dolayı yarattı ve kaç kısımdır ![]() ![]() İkinci bölüm: Hak Teâlâ hazretleri bu âlemleri oniki burc üzerine yaratıp, yedi kat gökte birer büyük yıldız yaratıp her birinin sıfatları, seyirleri, şekilleri, menzilleri ve kısımları nedir? Onu izah eder ![]() Üçüncü bölüm: Ervahı da'vet etmenin yolu ve şartları nelerdir? Onları da'vet ettiğin zaman da'vete icabet ederler ![]() ![]() Dördüncü bölüm: Güneş burucatı seyir ederken her bir burçta olan ervah gelip Güneşe nazir (Bakan) olup müvekkel olur ![]() ![]() ![]() Beşinci bölüm:Güneş hergün bir burca gelip, hangi derecede olduğunu bildirir ki, da'vet ehline özellikle lazımdır ![]() Altıncı bölüm: Kamerin 28 menzilini her menzilde Ruhu meleküt (Ruhlar alemi) ten olan ervahın hangi kısmı gelip müvekkel olur ![]() ![]() ![]() Yedinci bölüm: Ruhlar aleminin meleği yakın olanlardandır ![]() ![]() Sekizinci bölüm: Kamer 28 menzili bir ayda devir edip, her bir menzile hangi gün gelir ![]() ![]() ![]() Kevâkibi sitte (Altı yıldız) nin ahvalini bilmezse, yaptığı ameller sahih olmaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|