Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hatam

Benim Hatam Değil

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Benim Hatam Değil

Benim Hatam Değil
Yazar : Carol Tavris - Elliot Aronson

“Hatasız kul olmaz” denir; her birimizin hayatı çeşitli hatalarla dolu… Aslında bu gerçeği biliriz ama itiraf etmek, kabullenmek o kadar kolay değil

Peki, neden? İşler kötü gidince veya başarısız olunca neden sorumluluk üstlenmekten kaçınırız? Liderler, tanınmış kişiler neden hatalarını itiraf etmezler, edemezler? Evli çiftler arasında kimin haklı olduğuna ilişkin tartışmalar neden uzayıp gider? İkiyüzlülüğü neden başkalarında görürüz de kendimize konduramayız? Hepimiz yalancı mıyız? Ya da hepimiz kendi anlattığımız hikâyelere gerçekten inanıyor muyuz?

İkisi de sosyal psikolog olan yazarlar, Tavris ve Aronson, yıllar süren araştırmalarının sonucunda kaleme aldıkları bu kitapta tüm bu sorulara yanıt veriyorlar Kendimizi nasıl kandırdığımızı, en berbat hatalarımızda bile kendimizi nasıl akladığımızı ve sonuçta kendimize nasıl zarar verdiğimizi anlatıyorlar

Suçu başkasına yıkmaya çalışmadan, mazeret aramaya kalkışmadan, “Hata yaptım, benim hatam” diyebilmek, duruma göre sadece bir erdem değil, aynı zamanda hatayı eğitici, öğretici bir deneyim haline getirmenin de tek yoludur

Bu kitabı okuyunca liderlerimizi, sevdiklerimizi ve -eğer dürüstsek- kendimizi çok daha iyi tanımakla kalmıyoruz, insan doğasının şaşırtıcı sırlarından bazılarını da çok daha iyi anlayabiliyoruz
- Francine Prose, O, The Oprah Magazine

Eğlendirici, aydınlatıcı ve anlatılan hikâyelerde kendinizi keşfedince biraz da utandırıcı bir kitap…
- The Wall Street Journal

Alıntı Yaparak Cevapla

Benim Hatam Değil

Eski 07-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Benim Hatam Değil

okunmaya değer
not aldım bile
insan kendinin avukatıdır derler boşuna demezler
harikasın mare teşekkürler bu bölüme eklediğin konular için

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com