Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alma, mahler, sanatı, sevilme

Alma Mahler Veya Sevilme Sanatı

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alma Mahler Veya Sevilme Sanatı

Françoise Giroud
Çeviri : Ayşe Öktem

Yetenekli bir kadındır Alma, çekicidir, yetenekli erkeklere hayrandır Viyana'nın 1900'lerin başındaki hareketli kültür hayatı içinde önemli bir yeri vardır 17 yaşındayken Wagner repertuvarını ezbere bilen, 20 yaşındayken 100 kadar lied bestelemiş bulunan bu genç kadın, "Bundan böyle tek bir mesleğin var, beni mutlu etmek Besteci rolü de, çalışan rolü de bana düşüyor; seninki ise seven bir yoldaş, anlayışlı bir arkadaş rolü" diyen Mahler'in isteğini kabul ederek onunla evlenir

Oysa bu rol Alma'ya göre değildir O da çıkışı yeni sevgililerde bulur Aldatır, yıkar, ama hayatına giren bütün erkeklerin yeteneklerinin doruklarında eser vermelerini sağlar, hayatındaki erkekleri birer tanrı yapar

Mahler, Gropius, Kokoschka, Werfel onun kare asıdır, ama diğerleri de Alma'nın yüksek yaratıcı enerjisini kullanırlar
Müzik dünyası erkeklerin gölgesinde kalan yetenekli kadınlarla doludur Alma Mahler'in mektuplar ve anı defterlerinden alıntılarla zenginleştirmiş öyküsü de bunlardan biri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com